Dag 3 – del 2 – Nytårsaften

1 jan

Efter lidt hvil på hotelværelset og omklædning til restaurantsbesøg, så vi dronningsnytårstale (lidt forskudt) på min iPad. Først havde jeg fundet talen fra sidste år, men det opdagede vi heldigvis (selvom det nok ikke gør den store forskel) og fik set den rigtige.

Vi tog bussen til Liverpool Street, hvilket nok var smart sådan en aften, da undergrunden var godt proppet. Vi kom frem til The English Restaurant, hvor jeg havde bestilt bord.foto 2

Vi havde bl.a. valgt stedet fordi de har østers, som vi synes hører nytåret til, men ak, de havde ikke fået deres leverance netop denne dag.

Så vi bestilte kammuslinger istedet, hvilket vi bestemt ikke var utilfredse med, efter vi havde spist retten. Det smagte forrygende, også blodpølsen.

Kammuslinger med blodpølse

Kammuslinger med blodpølse

I det hele taget fik vi god mad, rigtig god vin og dejlig og personlig betjening. Det startede ellers godt med at den ene tjener vælte min drinks ned i skødet på mig. Det jokede vi så over resten af aftenen, også de to tjenere indbyrdes.

Den var sgu god den hvidvin

Den var sgu god den hvidvin

Vi havde et par hyggelige og gode timer på restauranten, og endte med en regning, hvor vi vist blev lidt kompenseret for den væltede drink.

foto

Vi ville tilbage til The Strand (gaden altså) for at se fyrværkeri, men busserne var på dette tidspunkt omlagt – hvilket lige tog lidt tid for os at finde ud af. Det endte med en tur i en propfyldt undergund, men frem kom vi. Stor var vores overraskelse, da vi opdagede at The Strand var lavet om til gågade. Gaden der normalt er fyldt af biler, taxier og busser, var nu fyldt af glade mennesker.

foto 2

foto

Normalt synes jeg London er en forholdsvis ren by, det var den så ikke nytårsaften – hold da op et svineri.

foto 1

Da vi i det nye år gik tilbage til hotellet, kunne vi se at skraldebilerne allerede holdt klar til aktion i sidegaderne -København, her er vist noget at lære.

Vi fandt meget hurtigt ud af, at det der med at stå nede ved Themsen og se fyrværkeri, kunne vi godt glemme alt om. Alle veje, store som små, ned til Themsen var spærrede, fordi der allerede var fyldt op med mennesker.Vi gik mod Trafalger Square, og fandt et sted lige ved Charing Cross, hvor vi nogenlunde kunne se det flotte 10 minutter lange fyrværkeri.

fotoDet var en flot oplevelse, også at opleve hele gaden tælle ned til nytår. Og så gik der ellers gang i fyrværkeriet, der var så voldsomt at en del tyverialarmer gik igang.

Bagefter gik vi tilbage til hotellet, masser af mennesker på gaden, men en utrolig fredelig, glad og afslappet stemning.

Der var mange politibetjente på gaden, men de havde en stille aften, brugte noget af deres tid på at blive fotograferet sammen med turister.

Nu er det den første morgen i det nye år, og vi skal snart på gaden for at se om der er blevet ryddet op på The Strand . mit gæt er at der er der.

/H

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: