Gæsteindlæg fra Klaus og co.

3 aug

Kære Mette og Henrik

Når man nu har ikke har været i London siden 1974 (og det er fakta), så er det lidt svært at lave et dækkende besøg herovre på 3 døgn. Helle og jeg har slæbt vores sammenbragte afkom med, hvilket tæller tre unge kvinder på 19-22, og flot ung fyr på 17. De er heldigvis alle single, ellers havde det været helt uoverkommeligt. Vores besøg er punktnedslag på ganske få af de steder og oplevelser, som var på vores samlede liste.

Klaus på Millenium broen, det må så være for første gang 🙂

Turen herover gik som smurt. –men alligevel var vi på vej fra Hørsholm til Shepherds Bush i 8 timer.  En anden gang vil jeg nok vælge Gatwick fra. Der er simpelthen for meget ekstra transporttid. Vi kørte med Easybus fra lufthavnen til West Bromton. Chaufføren estimerede 5 kvarter, men han brugte max en time, inklusive de 5 min hvor en passager måtte ud og brække sig på grund af hans afsindige kørsel. Vi frygter for returruten til Gatwick.

Frokost Camden

Mandag eftermiddag brugte vi på Shepherds Bush Market. Boder der er klemt inde i en smøge under og langs jernbanen. Det er IKKE et mini-Camden, men vældig sjovt og kræmmermarkedsagtigt. Ufattelige mængder plastik, elektronik, junk, og metervarestoffer. Her er alle handlende og deres kunder enten, Sikher, burkaklædte kvinder, rastafaris eller for en lyserød dansker – endnu mere fremmedartede. Der bliver virkelig ikke talt ret meget Engelsk i den del af Shepherds Bush.

Tirsdag var vi i Camden Town. Det syntes vi alle sammen var virkelig sjovt. Skønt sted. Fedt bare at se alle de sjove folk der kommer der. Lucas på 17 fik tømt godt ud i pengebeholdningen i den lokale skaterforretning. Han skulle have sikkerhedsudstyr og dele til sit longboard. Tøserne fandt tøj både her og på Oxford Street, hvor vi tog til bagefter. Så shoppingdagen var virkelig også kontrasternes dag.

Themsen

I Dag, onsdag, har vi været på ren sightseeingtur. Vi tog undergrunden til Westminster og vandrede langs Themsens nordvestlige side og krydsede over The Millennium Bridge og fortsatte ad The Jubilee Walk til Tower Bridge. Der mange flotte steder at se på, og sjove optrædener langs vandet. Der var sært nok ikke nogen musikere? Ved Tower trængte vi alle voldsomt til at tisse. Der er desværre ikke mange offentlige toiletter i London. Men ved Towers billetsalg ligger et pænt og stort betalingstoilet.
Fra Tower Hill tog vi undergrundsbanen til Marpel Arch, da en af de unge stadig ikke var shopping mæt, og manglede at tjekke enkelte forretning i Oxford Street. Vi andre slentrede over i Hyde Park og tjekkede folkefesten ved storskærmene i anledning af OL.

Tower Bridge

Vi mærker ikke RIGTIG meget til OL. Ja, her er da mange turister og meget politi. Der er masser af OL-Crowd-managers og OL-klædte turister i togene. Der er sat ekstra mange Stewards ind, både ved undergrundsstationerne, og omkring fodgængerregulering ved særlige sights, som fx ved Hyde Park. Men vi, der ikke er herovre for OL’s skyld, skal ikke anstrenge os for at undgå hypen. Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi ikke er de steder hvor det virkelig foregår.

Vi vil gerne hylde London Underground. The Tube er simpelthen et genialt netværk. Vi syntes virkelig det er sjovt velfungerende og charmerende system. Kombineret med de Oystercards vi købte over nettet og fik tilsendt hjemme i Danmark, er det virkelig alletiders. Bare offentlig transport i Storkøbenhavn virkede så godt.

Shepherds Bush Market

Vi takker for de råd vi har fået ved at læse jeres blog. De har klart gjort vores tur nemmere.

Kh Klaus og Co.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: