Film i London

18 jun

Vi har store biografer i København. Det har de godt nok også i London, og en del af de store præmierebiografer ligger på Leicester Square.

Hvis man er heldig kan man på præmiereaftener  se nogen af verdens største filmstjerne gå op ad den røde løber. Jeg har da set både Arnold Schwarzenegger og Kevin Spacey …

Blandt de store biografer er Empire og Odeon.

Time Out London har en fin oversigt over hvilke film der er på for tiden – ofte har de store amerikanske film Europapræmiere i London, inden de kommer videre til fastlandet.

Jeg har set et par film i London, bla. Indiana Jones og det sidste Korstog før den kom til Danmark og 1492, den med Depardieu som Columbus. Det er faktisk 20 år siden, og den var en kæmpe oplevelse at se filmen på et så stort lærred som de havde i London, det var vi ikke vant til i lille Danmark på det tidspunkt.

Nu er Depardieus næse jo heller ikke lille og når den blev vist i total og profil, kunne man (jeg) godt blive lidt i tvivl om jeg nu så en næse eller det amerikanske kontinent 🙂

Hvis man er i London lige nu kan man bl.a. se En Kongelig Affære – de englændere er godt nok blevet glade for danske film og TV-serier. Ikke nok med at Forbrydelsen er blevet kult, de er også vilde med Borgen, og i det sidste nummer af magasinet Uncut er der en flot anmeldelse af Broen, hvor de især fremhæver Kim Bodnia.

Sådan så Leicester Square ud i marts i år – håber den efterhånden er blevet fin.

/H

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: