London lige nu

8 jun

London lige nu – særudstillinger i London

Lige nu og i den nærmeste fremtid kan du opleve nogle ekstraordinære særudstillinger på Londons museer. Alt fra Da Vinci til James Dean. Herunder finder du et udpluk af de mest interessante.

Glamour of the Gods
Hvad: En særudstilling om en tid før paparazzier, hvor det var filmstudierne, der dikterede skuespillernes stil og markedsføring. En stor samling af over 70 portrætfotos af tidens kendte filmstjerner udstrålende Hollywood Glamour for alle pengene. Billederne er taget mellem 1920 og 1960 og viser bl.a. store stjerner som James Dean, Marlene Dietrich, Clark Gable og Marylin Monroe.
Hvor: National Portrait Gallery
Hvornår: T.o.m. 23. oktober 2011

Treasures of Heaven: Saints, Relics and Devotion in Medieval Europe
Hvad: En samling af smukke kristne relikvier fra den europæiske middelalder, der viser kristendommens relikviers udvikling fra simpelt til ekstravagant. De udstillede genstande er udlånt fra mere end 40 museer i Europa og inkluderer nogle sjældne genstande fra Vatikanet. En exceptionel udstilling, du ikke må gå glip af.
Hvor: British Museum
Hvornår: T.o.m. 9. oktober 2011

Leonardo da Vinci: Painter at the Court of Milan
Hvad: En helt unik udstilling om Da Vincis tid som hofmaler i Milano. Det er den største udstilling af Da Vincis værker samlet på ét sted og giver dig mulighed for at se bl.a. ”Virgin on the Rocks”, ”The Lady with Ermine” og ikke mindst en kopi i fuld størrelse af ”Den sidste Nadver”. Hvis du er i London under særudstillingen, MÅ du lægge vejen forbi – det er måske din eneste chance for at se denne samling.
Hvor: National Gallery
Hvornår: 9. november 2011 – 5. februar 2012

Pirates: The Captain Kidd Story
Hvad: En særudstilling om fortidens virkelig pirater og nutidens versioner på film og i bøger inspireret af originalerne. Her finder du et væld af sørøver-genstande – flag, logbøger, billeder – men også nutidige genstande, der har med pirater at gøre, som f.eks. en kjole af designeren Vivienne Westwood. Og så naturligvis historien om den legendariske Captain Kidd, der blev henrettet for sine misgerninger i 1701. Børn vil elske denne udstilling, men enhver voksen, med en lille drøm om at være blevet sørøver, vil finde den mere end blot interessant og lærerig.
Hvor: Museum of London Docklands
Hvornår: T.o.m. 30. oktober 2011

Dickens and London
Hvad: Særudstilling i anledning af 200-året for Dickens’ fødsel. Den udstiller dels Dickens-relaterede ting, men også en fremstilling af, hvordan livet i London var på Dickens’ tid. Oplev London i en æra, der langt fra lignede den storby, vi kender i dag. En tid med fattigdom, sygdom og sult, men også en tid, der – af nødvendighed – skabte mennesker med gåpåmod, kampgejst og ikke mindst evnen til at digte historier, der tog dem væk fra den grumme hverdag.
Hvor: Museum of London
Hvornår: 9. december 2011 – 10. juni 2012

Læs også:

Rigtig god fornøjelse!

 /M
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: