Tate Modern

27 jan

Et sted vi næsten altid vender tilbage til er Tate Modern. Et fantastiskt museum, der åbnede i 2000. Det har til huse i den gamle Bankside Power Station, og netop det at det er et gammelt kraftværk, gør at museet her en kæmpe stor turbinehall, som kan bruges til nogle helt unikke udstillinger. Én af de mest kendte af disse er nok Olafur Eliassons The Weather Project – den så vi så ikke!

Nu var vi der ikke, så billedet har vi ikke selv taget

Men vi har set mange andre spændende udstillinger i den store hal, lige fra lydinstallationer til kæmpe rutchebaner.

Rutchebaner - det har vi så selv fotograferet i 2007

Sidste gang vi var der, så vi Ai Weiwei´s Sunflower Seeds – igen en stor oplevelse.

Så er der dømt solsikkefrø (i porcelæn) marts 2011

Den eneste gang jeg ikke var så vild med udstillingen, var da der var en hundredemeter lang container stillet op, som man skulle gå ind i – 4 meter inde kunne man ikke se en hånd frem for sig, og kunne fornemme alle de andre mennesker der var omkring om én – det syntes jeg ikke var sjovt (man er vel lidt mørkeræd?).

Men det er ikke kun turbinehallen der er spændende, resten af de ialt syv etager er fulde af spændende kunst, både en fast samling (som også skifter lidt) og særudstillinger.

Der er gratis adgang, men særudstillinger koster penge. Hvis det er meget søgte udstillinger, kan det betale sig at købe billetter hjemmefra på museets hjemmeside.

Museet har både en restaurant og en cafe. Restauranten er på syvende etage, og herfra er det en flot udsigt over Themsen, Millinium Bridge og St. Paul.

Udsigt fra Tate Moderns restaurant marts 2011

Jeg ved ikke om det skal nævnes??? –Ok så, i cafeen har bonusdatter Tine lært os at drikke varm cacao med  mashmallows og så pomfritter til….. det smager faktisk godt. Og tjenerne ikke så meget som blinker når man bestiller, det er stil!

Så er der serveret februar 2010

Du kan læse mere om Tate Modern her.

Og så et sidste godt råd: første gang du besøger Tate Modern, så prøv at finde indgangen i den ende hvor cafeen er. Så går du direkte ind i turbinehallen, det er en speciel måde at møde museet på første gang.

/H

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: